Europa a înregistrat, săptămâna trecută, o creștere cu 43% a deceselor provocate de COVID-19, potrivit unui comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de CNN.
Raportul OMS din 27 octombrie arăta că mortalitatea COVID în Europa a crescut cu 40 de procente. Cel de marți, 3 noiembrie, vine cu o nouă creștere de 43 de procente.
Comparativ cu săptămâna precedentă, Europa a înregistrat, în ultimele șapte zile, și o creștere cu 22% a noilor cazuri de coronavirus, a precizat OMS în ultima sa actualizare săptămânală a raportului COVID-19.
Franța, Italia și Marea Britanie au raportat cele mai multe cazuri noi, deși Andorra, Cehia și Belgia au avut cea mai mare incidență la nivel de populație.
La nivel global, Franța a avut al treilea cel mai mare număr de cazuri noi, cu peste 275.000 de cazuri raportate săptămâna trecută, adică o creștere de 27% față de săptămâna precedentă”, arată OMS.
OMS a adăugat că numărul de pacienți cu COVID-19 la Terapie Intensivă ”crește rapid” în această țară.
Un nou studiu arată că plămânii persoanelor decedate din cauza COVID-19 prezintă o serie de leziuni persistente şi extinse în majoritatea cazurilor, potrivit unui studiu publicat în revista Lancet, citat de jurnaliștii de la Reuters.
Descoperirea oamenilor de știință ar putea să-i ajute pe medici să înţeleagă mai bine procesul aflat la baza unui sindrom denumit „Long COVID” (COVID de lungă durată), din cauza căruia pacienţii prezintă simptome ce persistă luni de zile.
Cercetătorii care au participat la studiu afirmă că au descoperit anumite caracteristici unice ale virusului SARS-CoV-2, care ar putea explica motivul pentru care boala COVID-19 poate să provoace astfel de leziuni.
Specialiștii au analizat mostre de ţesuturi prelevate din plămâni, inimă, ficat şi rinichi de la 41 de pacienţi care au murit de COVID-19 la Spitalul Universitar din Trieste, Italia, în perioada februarie-aprilie 2020.